۰۲ آبان ۱۳۹۷
آبان ۲, ۱۳۹۷

خواص موز

آبان ۲, ۱۳۹۷ ۰ دیدگاه

خواص موز

موز گیاهی است علفی مانند درختچه که برگهای آن بسیار بزرگ و پهن است و گاهی تا ۲ متر می رسد . گلهای آن مجتمع و بصورت سنبله است میوه آن ابتدا سبز و بعد از رسیدن برنگ زرد در می آید.

موز از چهار هزار سال قبل در هندوستان کشت می شده است . در سال ۱۴۸۲ پرتغالیها موز را در سواحل گینه پیدا کردند و به جزائر قناری بردند و سپس بوسیله میسیونر مذهبی اسپانیولی به نواحی حاره آمریکا برده شد و اکنون موز در تمام مناطق گرمسیر دنیا کشت می شود .

 

 

خواص موز

 

موز را هنگامیکه هنوز سبز است از درخت می چینند و به مناطق مختلف می فرستند و در آنجا بوسیله گرما دادن آنرا می رسانند .

 

 

 

 

 

موز انواع مختلف دارد یک نوع آن بسیار درشت و نوعی از آن هم خیلی ریز است که مزه شیرینی دارد .

 

 

 

 

 

در کشورهای استوایی معمولا موز را می پزند و همراه با برنج و لوبیا می خورند در کشورهای آمریکای لاتین موز را ورقه ورقه کرده و در آفتاب خشک می کنند.

 

 

 

 

 

هنگامیکه موز انتخاب می کنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لکه های سیاه وجود داشته باشد و این نشانه موز رسیده است . موز نارس بدلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است .

 

 

 

 

ترکیبات شیمیایی موز :

 

 

 

 

 

قندی که در موز وجود دارد بسرعت قابل جذب است.

 

 

 

 

 

در صد گرم موز مواد زیر موجود است :

 

 

 

 

انرژی ۱۰۰ کالری

 

 

 

آب ۷۰ گرم

 

 

 

پروتئین ۸ گرم

 

 

 

ترکیبات شیمیایی موز

 

چربی ۲ گرم

 

 

 

قند ۶/۵ گرم

 

 

 

کلسیم ۸ میلی گرم

 

 

 

فسفر ۲۵ میلی گرم

 

 

 

آهن ۷ میلی گرم

 

 

 

سدیم ۱ میلی گرم

 

 

 

پتاسیم ۳۷۰ میلی گرم

 

 

 

ویتامین A صدونود واحد

 

 

 

ویتامینB1 پنج میلی گرم

 

 

 

ویتامین B2 شش میلی گرم

 

 

 

ویتامینB3 هفت میلی گرم

 

 

 

ویتامین C ده میلی گرم